söndag 18 oktober 2009

Sockerhjärtat, Messe & Shakespeare

Ibland behöver man någon som Busta som kan dra en ut ur mjukisbyxorna och in mot Paris centra. Mot Sacre Coeur (även kallat Sucre Coeur, sockerhjärtat) där vi kunde skåda det neverending Paris, möta snygga svenska turister på trappan och peka ut diverse monument i Paris. Vissa större än andra (enorma Tour Eiffel) och andra "mindre" (kuben Notre Dame).


En lång och trång metrofärd senare så befann vi oss plötsligt i den lilla kuben Notre Dame och bevittnade en fantastisk mässa. När hela gotiska vackra kyrkan fylldes med sång från kören, den starka rökelsen och massvis med folk, då berördes man även utan en tro på fadern, sonen och den där heliga anden. Riktigt häftig upplevelse, och jag och B har redan bestämt oss för att gå dit en kväll och sitta igenom en hel Messe.




Intill Seine, i mitt kära Quartier Latin, finns en mysigt trång, brokig, halvt rörig bokaffär fullproppad av English litterature. Gamla slitna romaner, nya biografier, spännande filmmanus, luslästa diktsamlingar uppradadade på hylla efter hylla. Det finns stegar för att nå böckerna allra högst upp, sådana som det fanns förr i biblioteken, slitna stolar och fotöljer i hörnen och citat uppsatta på väggarna. Det känns som Hoqwarts. Jag älskar det. Shakespeare and company, 37 rue de la Bûcherie 75005 Paris.

1 kommentar:

Mikaela sa...

Oj vad jag gillar bilder underifrån :) Härlig dag det blev trotsallt :)